Hej!

Redan nyårsafton! Vart tog 2016 vägen? Brukar tycka alla år går fort men det här året har gått helt extremt snabbt. Men det beror nog på att vi haft så fullt upp hela tiden.

Mina förväntningar jag hade på året var att vi skulle flytta, så har det inte blivit. Det blev prat om att lägenheten skulle ombildas så vi pausade letandet efter större bostad för att se hur det utvecklades då vi gärna skulle köpa om det blev möjligt. Det har tyvärr dragit ut på tiden och beslut är ännu inte taget. Efter sommaren tröttnade vi på att vänta så har börjat leta efter större bostad igen. 

Jag hade planerat att vara färdigutbildad i oktober men det blev ett glapp i terminstarterna så nya datumet är i mars. Däremot är jag superglad för igår skrev jag på papper på en anställning på en förskola med start i januari! Så det blir några kämpiga månader i början av året med både heltidsjobb och heltidsstudier men det är skönt när skolan är klar. 

Mitt mål var att sluta skjuta upp saker hela tiden utan ta tag i dom direkt. Det har gått bra till och från och beroende på vad det handlat om. Men tänker att det är ett väldigt inkört beteende och tar då lite tid att ändra helt. Jag fortsätter med det nästa år också. Det är ju verkligen så mycket skönare att inte bygga upp saker på hög och sen ha ett enormt berg att behöva ta tag i. 


I januari hade vi dop för Emil. Den närmsta släkten och vännerna var bjudna och det var ett fint dop där Elias fick vara med och hälla upp vattnet. 

Vi köpte husvagn under våren. Så semestern spenderade vi i den och åkte runt i Sverige. Elias är verkligen en campingkille. Han tycker det är underbart att vara ute och se nya platser. Springa runt barfota och leka. Jag tror Emil kommer tycka likadant när han blir lite större. 

Det blev ingen resa med sambons familj som det var tänkt. Istället hyrde vi hus i Kroatien tillsammans med min familj. Första gången i Kroatien och jag åker gärna tillbaka. Så fint där! Och lagom restid när man åker med småbarn. Elias pratar fortfarande om poolen vi hade på tomten. Hoppas vi kan få till en resa även nästa år. 

I början på december fyllde jag 30. Firade med middag på restaurang med min familj och fick min efterlängtade köksmaskin. En Kenwood. Så skönt att ha när jag bakar. Vi har slutat med mjukt köpebröd, jag bakar allt själv istället och har gjort sen i september. Jag ska även börja baka eget hamburgerbröd, korvbröd och tortilla. Och utöver det bakar jag en hel del bullar och annat gott. Så maskinen kommer användas flitigt. =D

Under året fick vi veta att Disa har artros och spondylos. Två sjukdomar som jobbar emot varandra. Artrosen som gör att hon inte får röra på sig för mycket och spondylosen som blir värre om hon inte rör på sig. Hon äter medicin dagligen. 


Mina tankar om 2017. 

I början på januari börjar Emil på förskola. Han börjar på Elias gamla avdelning så det känns jätte bra. Blir spännande att börja leva ett riktigt familjeliv. Jag har knappt jobbat sen vi fick barn så det blir en stor omställning med att ha barnen borta heltid. 

I mars blir jag klar med skolan och kan då äntligen börja ta det lite lugnt. Ägna kvällarna åt att umgås med sambon, pyssla, träna och ta det lugnt istället för att sitta och plugga till in på nätterna. 

Vi måste hitta ett större boende. Som det är nu gör mig knäpp. 

Redan nu ska vi börja äta lite bättre, mindre sötsaker och läsk, och sen när skolan är slut kan jag gå och träna på kvällarna. Dom sista graviditetskilona ska bort. 

Nu när även jag jobbar kommer vi ha råd att använda husvagnen under helgerna också så jag hoppas på många helgturer med den i väntan på semestern. Så skönt att göra små utflykter och komma bort från vardagen. 

Annars ska jag bara ta det lugnt. Inte ha för mycket krav på mig själv och livet. Njuta av stunden och min fina familj. Hitta på roliga saker tillsammans med dom när vi alla är lediga. 


Önskar Er Ett Gott Nytt År!